Forretningsplan

Hvorfor er forretningsplanen et af de vigtigste værktøjer til udviklingen af din forretning? Hvad kan jeg gøre for, at hjælpe dig i overvejelsesprocessen?

En forretningsplan skal indeholde alle dine tanker, mål og visioner for din virksomhed. Den skal indeholde budgetter og beregninger på, hvordan du har tænkt dig at tjene penge. Forretningsplanen skal dermed indeholde en hel del og meget mere.

Det fede ved at lave en forretningsplan er, at det er helt gratis (udover din tid) og uforpligtende. Resultatet af din forretningsplan kan enten være, at du tænker jeg kører videre med planen, rette den til, eller du rent faktisk ender med at droppe hele ideen. Tanke nummer 3 er ikke så tiltalende. Men sandheden er, at alt for mange starter op, uden at være klar over hvad det er for et marked de bevæger sig ind på.

Hvorfor bør du skrive den?

Giver du dig tid til, at lave en forretningsplan/køreplan, så vil du opdage, at du tager dig selv mere seriøst og først der bliver du taget seriøs af andre. Hvorfor er dette punkt ekstremt vigtigt? Det er det, for når du skal besøge en leverandør eller fremlægge noget til banken, så stiller de alle de spørgsmål som du med stor sandsynlighed vil have været rundt om i din plan. Derudover kræver bankerne faktisk et budget og en forretningsplan før de låner dig penge.

Før du skriver din forretningsplan

At skrive din forretningsplan

  • Sådan skriver du en forretningsplan
  • Ingredienserne i en marketing plan
  • At opdatere din forretningsplan
  • At forbedre din forretningsplan

Værktøjer til din forretningsplan

  • Forretningsplans programmer
  • Bøger og manualer
  • Skabeloner til din forretningsplan
  • Eksempler på forretningsplaner

Rådgivning og sparring

Når du anvender mig, som uvildig rådgiver vil du se, at jeg måske tænker perspektiver ind i din plan som du ikke umiddelbart selv havde tænkt. Jeg vil udfordre dine antagelser, dine budgetter og ideer, for herved at superoptimere din plan inden du for alvor tager startskuddet til virksomheden du går og drømmer om. Jeg rådgiver rigtig mange i diverse iværksætter fora og ofte har de overset væsentlige aspekter i deres process omkring deres virksomhed. Det er ALTID godt, at få øjne ude fra, til at kigge på en selv og ens virksomhed.

Skriv et svar